Sarunu festivāls LAMPA pieteikšanās Jauniešu programmas Īssavienojums līdzorganizēšanai

Sarunu festivāls LAMPA aicina jauniešus radīt Īssavienojumu

Pirmdien, 4. martā, sākusies pieteikšanās Sarunu festivāla LAMPA jauniešu programmai, kurā šogad gaidāmi jaunumi – pasākumus organizēs un to tēmas izvēlēsies paši jaunieši. Projektam aicināti pieteikties 9. – 12. klašu skolēni, kuriem ir, ko teikt, un kas vēlas  iesaistīties sabiedrības norisēs. Jauniešu programma “Īssavienojums” norisināsies Sarunu festivāla LAMPA ietvaros Cēsīs 28. – 29. jūnijā. Ieeja – bez maksas.

Sarunu festivālā LAMPA ar British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu un Young Media Sharks līdzdalību taps īpaša skatuve “Īssavienojums”, kurā ikkatram jaunietim būs iespēja runāt par sev un saviem vienaudžiem tuvām tēmām un svarīgiem jautājumiem. Programmā aicināts piedalīties ikviens 9. – 12. klases skolēns, kas ieinteresēts sabiedrības attīstībā un vēlas iedzīvināt savas idejas un pastāstīt par tām vienā no lielākajiem Latvijas festivāliem. Programmas mērķis ir veicināt jauniešu iesaisti Sarunu festivālā LAMPA un sabiedrības kopējā attīstībā, piedaloties savas skatuves satura veidošanā. Interesenti individuāli vai kolektīvi aicināti pieteikt sev aktuālu tēmu, par ko iespējams izveidot pasākumu festivāla ietvaros, kā arī piedalīties pasākuma organizēšanā.

“LAMPA iestājas par atvērtību, dažādību un drosmi, tādēļ, lai sasniegtu visplašākās auditorijas, arī festivāla veidotāju vidū nepieciešama daudzveidība un savstarpēja cieņa. Sniedzot iespēju sabiedriski aktīviem un ideju pilniem jauniešiem kļūt par festivāla organizatoriem, iegūst visas iesaistītās puses – jauniešu programmas saturs tiek papildināts ar tēmām, kas visaktuālākās īstajai auditorijai, savukārt LAMPA iegūst spožus prātus spilgtām nākotnes idejām,” par programmas izveides mērķi stāsta jauniešu programmas vadītāja Ilze Samīte.

Pieteikties programmai iespējams līdz 24. martam. Jauniešiem, kuri konkursa kārtībā tiks izvēlēti dalībai festivālā un savu pasākumu organizēšanai, visos pasākuma izveides soļos palīdzību sniegs mentori – visdažādāko nozaru eksperti – atbilstoši pieteikto pasākumu tēmām. Tā būs ne tikai iespēja speciālistu vadībā iegūt jaunas prasmes un pieredzi projektu vadībā, bet arī būt sabiedriski aktīvam un praktiski līdzdarboties festivāla tapšanā.

Plašāka informācija par jauniešu programmu un pieteikšanos, kā arī konkursa nolikums atrodams festivāla mājaslapā: https://bit.ly/2VtWTRW.

Par Sarunu festivālu LAMPA:

LAMPA ir vieta vērtīgām sarunām, kas piedāvā vairāk nekā  250 pasākumu domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Sarunu festivālu LAMPA rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, komunikācijas vadības aģentūra Deep White, reklāmas aģentūra Armadillo, Cēsu novada pašvaldība un British Council pārstāvniecība Latvijā. Festivāla norisi finansiāli atbalsta Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Vācijas Federālā Ārlietu ministrija, British Council pārstāvniecība Latvijā, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Swedbank Latvija, Open Society Foundations, kā arī uzņēmumi Latvijas Finieris, Enefit un EkoRija.

 

Papildu informācija: Kontaktpersona medijiem:
Ilze Samīte Elizabete Lazda
Sarunu festivāla LAMPA

jauniešu programmas vadītāja

Sarunu festivāla LAMPA

sabiedrisko attiecību koordinatore

Tālr.: 27733559 Tālr.: 29632942
E-pasts: Ilze.samite@fondsdots.lv E-pasts: elizabete@deepwhite.lv