Notikumi 2023./2024. mācību gadā

Izstāde “Gara ceļiem” ceļo tālāk

2023.gada 11.novembrī Vecpiebalgas apvienības pārvaldes ēkā tika atklāta ukraiņu tēlnieka Alekseja Ļeonova darbu izstāde “Gara ceļiem”, kas bija apskatāma līdz 2024.gada 26.aprīlim.

Ceļojošo izstādi veidoja mākslinieka Alekseja Ļeonova 27 skulptūras un 35 skulptūru fotogrāfijas, kas risina filozofiska un reliģiska rakstura jautājumus. Vecpiebalgas vidusskolas skolēni un profesionālās ievirzes izglītības programmas “Vizuāli plastiskā māksla” audzēkņi izstādi apmeklēja mācību procesa ietvaros, un mākslinieka darbi rosināja skolēnus un citus apmeklētājus aizdomāties par tādām mūžīgām vērtībām kā, piemēram, MĪLESTĪBA, IECIETĪBA, DROSME.

25.aprīlī Vecpiebalgas vidusskolā ieradās šīs izstādes mecenāti – privātā uzņēmuma “Bavaria Zahid” pārstāvji, kas rūpējas par to, lai Alekseja Ļeonova darbi būtu apskatāmi ne tikai Ukrainā, bet arī citās Eiropas valstīs. No Vecpiebalgas šī izstāde tālāk ceļos uz Aglonu, kur tiks izvietota Aglonas vidusskolā un Aglonas bibliotēkā.

26.aprīļa rītā visa skolas saime pulcējās aktu zālē, kur vidusskolas puišu ansamblis ar  Ukrainas neoficiālo himnu “Oi u luzi chervona kalyna” sveica izstādes mecenātus un pašu mākslinieku, kas bija pievienojies tiešsaistē. Tēlnieks Aleksejs Ļeonovs mūs aicināja novērtēt dabas patieso skaistumu, kas cilvēkiem spēj sniegt prieku un harmoniju. Savukārt izstādes mecenāte Diana  Gaiduka uzsvēra – būtiskākais, kas atšķir tautu no tautas, ir tās kultūra un valoda, tāpēc ir tik svarīgi tās kopt un stiprināt. Sakot paldies par iespēju baudīt šo izstādi, “Bavaria Zahid” pārstāvjiem tika nodoti skolēnu un darbinieku ziedojumi ukraiņu bērniem (piemēram, otas, krāsa, zīmēšanas papīrs, flomāsteri), kas palīdzēs radīt prieku un gaismu viņiem tik skaudrajā laikā.

Slava Ukrainai!

Tautas deju kolektīvu koprepertuāra pārbaude

25. aprīlī Vecpiebalgas kultūras namā notika tautas deju kolektīvu koprepertuāra pārbaude-skate, gatavojoties XIII Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem.

Šogad deju skatē piedalījās pieci Cēsu novada Vecpiebalgas deju kolektīvi: 1.klases deju kolektīvs “Sienāži” un 3. – 4. klašu kolektīvs “Vēverīši” (vadītāja Baiba Bērziņa), 4. – 5. klašu un 6. – 7. klašu kolektīvi “Vēveri” (vadītāja Iveta Ērgle), JDK “Slātaviņa” (vadītāja Ligita Zemberga-Zeltiņa).

Katrs kolektīvs dejoja 2 dejas: vienai no tām bija jābūt no svētku deju lielkoncerta “Es atvēru Laimas dārzu” repertuāra, otra – brīvas izvēles deja.

Skati vērtēja trīs latviešu skatuviskās dejas eksperti:

– Dagmāra Bārbale – horeogrāfe, XIII Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku deju lielkoncerta “Es atvēru Laimas dārzu” mākslinieciskā vadītāja;

– Indra Ozoliņa – horeogrāfe, Siguldas novada skolu jaunatnes deju kolektīvu virsvadītāja, Siguldas Valsts ģimnāzijas deju ansambļa “Vizbulīte” mākslinieciskā vadītāja;

– Indra Filipsone – horeogrāfe, Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku Goda virsvadītāja.

Paldies dejotājiem un vadītājām par ieguldīto darbu!

Orientēšanās seriāls-treniņsacensības “APVĀRSNIS”

18.aprīlī Vecpiebalgas vidusskolas teritorijā un Vecpiebalgā notika orientēšanās seriāls-treniņsacensības “APVĀRSNIS” pirmā kārta. 

Pirms treniņsacensību sākuma skolas direktorei Ilonai Strelkovai un sporta skolotājām Līgai un Agitai tika pasniegtas skolas apkārtnes jaunās orientēšanās sporta kartes, kuras uzzīmējis P.Blumbergs.

Vecpiebalgas vidusskolas skolēniem bija iespēja būt pirmajiem, kuri ar jaunajām orientēšanās sporta kartēm dodas kontrolpunktu meklēšanā. Šo iespēju izmantoja 40 skolēni, tai skaitā arī skolas orientēšanās pulciņa dalībnieki.

 Laima Klauža