Miera skrējiens!

2024. gada garumā Eiropā un pasaulē notiek daudzi Miera skrējiena pasākumi. Šī gada Miera skrējiena Eiropas atzars sākās martā, vienlaicīgi divās vietās. Kamēr viena daļa no skrējiena starptautiskās komandas ar Miera lāpu savu ceļu uzsāka Portugālē, otra daļa pieredzēja, kā Romas pāvests Francisks I iededz un dod svētību Miera lāpai Vatikānā. Kopš tā laika Miera lāpa ir paviesojusies 13 valstīs un septembra sākumā ceļu atsāka Norvēģijā, lai dotos līdz pat Ungārijai!

Miera skrējiens ir skrējiens no sirds uz sirdi. Skrējienā satiekas liels un mazs, sportists un nesportists, kājāmgājējs un riteņbraucējs. Skrējienā dalībnieki ar mīļu, sirsnīgu smaidu dāvā savu labo gribu, labos nodomus un mīlestību cilvēkam sev līdzās. Nododot ceļojošo Miera lāpu no rokas rokā, no viena novada nākamajam, no savas valsts kaimiņu valstij, Miera skrējiena dalībnieki dāvā savas labās domas un savu labo gribu pasaulei. Tas ir veids, kas sapni par draudzīgu, mierpilnu un laimīgu dzīvi uz zemes, vērš par realitāti.

16.septembra rītā Vecpiebalgas vidusskolas pagalmā svinīgi sagaidījām Miera skrējiena dalībniekus no dažādām valstīm. Kopīgi dziedājām dziesmas, minējām no kādām valstīm skrējēji ieradušies, klausoties valodā. Nodevām Miera lāpu viens otram no rokas rokā, pavadot mirkli klusumā, mierā, domājot labas domas. Ar medaļu Lāpnesis 2024 tika apbalvots Toms Praulītis par sirds darbu un aktīva dzīvesveida popularizēšanu sabiedrībā! Visi kopā devāmies Miera skrējienā apkārt skolas stadionam. Skolēni, kuri vasarā aktīvi bija trenējušies, skrēja kopā ar Miera skrējiena dalībniekiem, nesot lāpu, līdz pat Inešiem.

Miera skrējiena moto “Miers sākas ar mani!” Lai miers ik vienā no mums, attiecībās ar līdzcilvēkiem – draugiem, skolasbiedriem, ģimeni un pasaulē kopumā. Lai mums kopā izdodas!