Pasaule ir pilna ar brīnumiem

Pasaule ir pilna ar brīnumiem. Jo ciešāk skaties, jo labāk un vairāk tos pamani! Kopā ar bērniem turpinām meklēt, ieraudzīt un izzināt. Jo dažādāki ir veidi un vietas, kur meklē, jo vairāk ieraugi un saproti!
Šoruden mazputniņi paspējuši “uzvārīt” rudens putru no kastaņiem, lapām, zīlēm Miķeļdienā, paguvuši “lasīt” rudeni burkā, vārīt putru lielajā katlā Putras nedēļā, savērt lapu virtenes un izviļāties pašu sagrābtajās lapu kaudzēs. “Burbuļciema” koncerts visiem- maziem un lieliem strādniekiem, vareni gāja pie sirds.
Mūsu lielākie, “Pūces skolas” bērni, devās uz atkritumu poligonu Daibē, lai kopā ar skudru Urdu spriestu par to, kas piesārņo pasauli. Vai zināt, kas ir vienīgais, kurš rada atkritumus?… Jā, tieši tā- cilvēks… Savukārt, ugunsdzēsējs Mareks bērniem stāstīja par drošību. Ļāva iemēģināt, kā ir, kad uzvelk smago ugunsdzēsēju ekipējumu. Ak vai! Lai izturība un veselība, lai spēks un drosme, glābjot nelaimē nokļuvušos! Bet, lai bērni justos droši uz ūdens, jau vairākus gadus braucam uz peldētprasmes nodarbībām Madonas p.i.i. “Saulīte”. Ar trenerēm ik gadu priecājamies par bērnu izaugsmi: kādi ir pirmajā nodarbībā un ko spēj gada beigās!
Šoruden mūsu dārziņā esam  sākuši “pieradināt” bitītes. Nē, tās nenes medu, bet ir robotbites un izpilda komandas: uz priekšu, atpakaļ, pa labi un pa kreisi. Tās ir nozīmīgas prasmes! Robotbites māca arī plānot, māca skaitīt, māca labot kļūdas un mēģināt atkal.
Brīnumi gaida visur. Tikai jāskatās. Jāpalīdz ieraudzīt. Jāmeklē kopā. Aiziet!