Lekcija par apmaiņas programmu Slovākijā

7. novembrī 8.-12.klases skolēni pulcējās aktu zālē, lai uzklausītu mūsu skolas jauniešu pieredzes stāstus par dalību Erasmus+ apmaiņas programmas projektā ”Online dragons”. Šajā apmaiņas programmā jaunieši no 22.oktobra līdz 31.oktobrim viesojās kalnu zemē – Slovākijā.

Projekta līdere Paula Diāna Šulca klātesošajiem izstāstīja, ka projektā iespēja piedalīties bija teju ikvienam jaunietim no 14 gadu vecuma, vien izrādot iniciatīvu un aizpildot pieteikuma anketu. Klātesošie bija pārsteigti, izdzirdot, ka dalībnieki ceļā no Vecpiebalgas līdz Slovākijai pavadīja vairāk kā 20 stundas. Tikām iepazīstināti ar katras projektā pavadītās dienas piedzīvoto, skatījāmies arī jauniešu izveidoto video. No stāstītā un redzētā secinājām, ka visvairāk projekta dalībnieki izbaudīja problēmsituāciju risināšanu ar lomu spēles palīdzību, kalnā kāpšanu, peldēšanos krāterī. Protams, šajā projektā jaunieši arī izglītojās: plašāk iepazina jaunas tehnoloģijas, internetu, veidus, kā drošāk to izmantot. Caur kopīgām debatēm un grupu prezentācijām jaunieši pilveidoja prasmi sadarboties un komunicēt, kā arī papildināja savas angļu valodas zināšanas un ieguva jaunus draugus. Projekta noslēgumā saņēma neformālās izglītības sertifikātu – Youthpass, kur norādītās iemaņas un apgūtās kompetences lieti noderēs turpmākajā dzīvē un nākotnē lieliski papildinās CV.

Priecājamies, ka mūsu skolas jauniešiem ir iespēja bez maksas apceļot dažādas pasaules valstis, izaicināt sevi neaizmirstamos piedzīvojumos, izglītoties un augt arī ārpus skolas sienām. Šī lekcija ir vēl viens atgādinājums, ka ir vērts izmantot sniegtās iespējas un uzdrīkstēties. Ceram nākamajos apmaiņas programmas projektos ieraudzīt vēl vairāk mūsu skolas skolēnu.