Beacktive nedēļas noslēgums.

27.septembrī Vecpiebalgas vidusskolā Beactive nedēļas noslēgumā realizējām C plānu, kas iekļāva fiziskās un prāta spēles skolas telpās.( B variantā ļoti gribējām visa skola iet pārgājienā uz Alauksta estrādi un tur sportot , bet laika apstākļi neļāva to realizēt.)
Šajā dienā klases tika sadalītas pa 1.-3., 4.-7., 8.-12.klašu grupām. Katra klašu grupa divu stundu garumā varēja sevi pierādīt tautas bumbā, volejbolā, stafetēs, puzļu likšanā, krustvārdu mīklas minēšanā, orientēšanās zīmju atpazīšanā.
Diena izvērtās spraiga. Vispirms klases piedalījās bumbu spēlēs- tautas bumbā, volejbolā, starpbrīžos- lika puzles , risināja mīklas, bet beigās sacentās stafetēs ar nestandata rīkiem. Piemēram- balona vadīšana, vingrošanas bumbas driblēšana, sadarbības etaps uc.
Sacensībās kūsāja emocijas , cīņas spars, prieks un dažkārt zaudējuma vilšanās. Krustvārdu mīklā skolēni varēja parādīt zināšanas par gremošanu, uzturu. Puzles bija par dažādiem sporta veidiem un sadarbības prasmēm. Orientēšanās zīmju atpazīšanā gāja visgrūtāk un izkristalizējās iemaņas pie kurām jāpiestrādā.

Rezultāti. Sākumskolas grupā uzvarēja 3.klase, bet par otro vietu sīvā cīņā, kas beigās deva 2.vietu 2.klasei un pirmīši vēl cītīgi gatavosies nākošajām cīņām. 4.-7.klašu grupā pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja 7.klase, kas pamanījās zaudēt tikai 4.klasei tautas bumbā! Otro vietu izcīnīja sportiskā 5.klase, kas par pieciem punktiem pārspēja 6.klasi. 4.klasei vēl būs laiks parādīt savus spēkus. Lielajā grupā (8.,9.,11.,12.kl) pirmo vietu izcīnīja mazākie-8.klase, otrie palika vidusskolēni, bet trešie 9.klase. Šajā grupā izrādījās visgrūtāk nokomplektēt komandas un sadarboties.
Mācību gads tikai sākas un visas lielās cīņas skolas solos, darbos vēl tikai priekšā. Paldies visiem , kas piedalījās- klašu audzinātājiem, pārējiem skolotājiem un, protams Tomam Praulītim, kas vienmēr nesautīgi, mums sporta skolotājām, neatsaka savu palīdzību! Lai Mums visiem kopā izdodas!
Sporta skolotājas