Valsts konkurss mākslas programmai

Valsts konkursa darbu izstrādes laiks mākslas programmās vienmēr ir ne tikai radošs un prieka pilns, bet ļoti satraukts un atbildīgs. Pie mums visu februāra mēnesi valdīja ārkārtīgi liela rosība, ar lieliem izaicinājumiem, kas vainagojās ar jaunām radošām prasmēm, zināšanām scenogrāfijas mākslā. Šī gada Konkursa tēma: „Tēls. Telpa. Scenogrāfija.” Sākums nebija viegls, arī spēcīgais vīruss mūs pārsteidza nesagatavotus, bet rezultātā liels gandarījums par katru mākslas darbiņu, bērni strādā atbilstoši savam vecumam un spējām. Paldies visiem bērniem un skolotājām par darbu!

Valsts konkursa 1. kārtas uzdevumi:

  1. vecuma grupa (7-10 gadi) “Iekšiņa un āriņa”.

Bērniem tika dots uzdevums, no kartona kastes izveidot objektu, augu vai dzīvu būtni. Attēlot to telpiski, papildināt gan no ārpuses, gan iekšpuses, izmantojot krāsas, dažādus materiālus, panākt objekta reālu raksturu.

  1. vecuma grupa (11-13gadi) “Emocijas un sajūtas”.

Kartona kastē jāveido 3D kompozīcija- scenogrāfija ar visiem tai raksturīgajiem izteiksmes līdzekļiem: gaisma, faktūra, materialitāte, proporcijas, ritms, kustība, u.c. Kastes iekšpusē jāparādās bērna sajūtām un emocijām.

  1. vecuma grupa (14-16) „Mūzika”.

Lielajiem audzēkņiem vislielākais izaicinājums. Izvēlētajam skaņdarbam asociatīvi jāattēlo un jāizveido kartona kastē atbilstoša scenogrāfija. Telpā veiksmīgi apvienotas mākslinieciskie izteiksmes veidi ar gaismas efektiem. Darbam jāpievieno QR kods, lai žūrijai iespēja noklausīties skaņdarbu kopā ar telpiski veidoto darbu.